top of page

76 år i branchen!

Hållbara transportlösningar

Välkommen till Ab Högkvist Trans Oy – din pålitliga partner för transporttjänster av högsta kvalitet. Vi strävar efter att uppfylla våra kunders behov genom att erbjuda skräddarsydda lösningar för varje projekt. Genom att prioritera öppen kommunikation och enastående service är vårt dedikerade team redo att leverera just de professionella transporttjänster du behöver.

Hör gärna av dig till oss så ser vi över dina behov!

FRII_edited.jpg


Över 75 års erfarenhet av branschen

Vi är stolta över att vara ett familjeägt företag med över 75 år i branschen. Vårt företag är beläget i Terjärv och här har vi både kontor, lagerhotell och en kombinerad service- och tvätthall.

Vår fordonsflotta består av elva fordonskombinationer och tre paketbilar, men tack vare ett vidsträckt nätverk kan vi även hantera de mest krävande transportuppdragen. Vårt företag belönades med kommunens företagarpris år 2003.

3-large.jpg


Tack vare lång erfarenhet levererar
vi transporttjänster av högsta kvalitet!

Med vårt omfattande nätverk kan vi ta oss an de mest utmanande transportbehoven. Vår företagsidé och vårt huvudmål är att leverera snabba och effektiva transporter av hög kvalitet utan behov av omlastning.

Vi är ett hängivet team på Högkvist Trans som vill överträffa förväntningarna och säkerställa att dina transportbehov möts smidigt och pålitligt. Med ett starkt nätverk och mångåriga erfarenhet är vi redo att ta itu med varje transportutmaning du står inför. Låt oss vara din pålitliga partner för att säkra effektiva transporter, oavsett omfattningen.

Vårt fokus ligger på att säkerställa att varje transportuppdrag genomförs enligt dina specifika krav. Vi är redo att hantera varje aspekt av dina transportbehov och leverera en service som du garanterat kan lita på!


Vi prioriterar miljön och sätter våra kunders krav i fokus!

Genom att upprätthålla en modern och effektiv fordonsflotta samt genom att minimera onödiga transporter strävar vi aktivt efter att vårda miljön. Vårt personalteam har genomgått specialkurser i ekonomisk körning för att säkerställa mer miljövänliga transporter. Dessutom hanteras eventuellt miljöfarligt avfall av det lokala avfallsbolaget Ekorosk Ab.

Vi är fast beslutna att integrera miljöhänsyn i vår verksamhet och strävar efter att vara en del av lösningen genom att minska vår påverkan på miljön. Med vårt fokus på både effektiva transporter och miljövänliga metoder, kan du lita på oss för att leverera hållbara och pålitliga transportlösningar.

Historia

Vår historia sträcker sig tillbaka till 1947

Ab Högkvist Trans Oy - Ett anrikt familjeföretag med över 70 års erfarenhet inom transportbranschen. Vår historia sträcker sig tillbaka till 1947 då företaget grundades av Hilding Högkvist, John Högkvist och Erling Sundqvist.

1950 till
1970-talet

Under 1950-talet mötte vi utmaningar med en begränsad fordonsflotta och ett bristfälligt vägnät. Våra transporter spände över allt från timmer och grus till frakt samt taxiresor till olika evenemang. Mot slutet av 1970-talet expanderade vår fordonspark till att inkludera två lastbilar.

1983 - 1998

År 1983 vidareutvecklades vår verksamhet och ledde till bildandet av bolaget Transport Högkvist & Co. Det var år 1998 som Ab Högkvist Trans Oy såg dagens ljus.

2023

Idag är vi stolta över att ha cirka 15 dedikerade medarbetare och vår fordonsflotta består av åtta fordonskombinationer samt två paketbilar. Vi har fortsatt att växa och utvecklas genom åren för att möta och överträffa våra kunders förväntningar. Vår historia är en berättelse om dedikation till branschen och en strävan efter att erbjuda pålitliga och effektiva transportlösningar.

1950-talet

1-large.jpg

Den första bilen var en Amerikansk GMC

1983

11-large.jpg

Volvo F12 från 1983 som utför hustransport

1950-talet

2-large.jpg

Bilden är tagen från den första transporten till Helsingfors.

1956

4-large_edited.jpg

Vanaja från 1956 som utför virkestranport

Övriga tjänster


Vi erbjuder fördelaktiga lagerlösningar för ditt företag

Våra lagerutrymmen är bekvämt belägna i anslutning till vårt kontor och vår servicehall i Terjärv. Vi hanterar både lagerhållning och distribution för att säkerställa smidiga logistiklösningar åt våra kunder.

Med ett lagerutrymme på cirka 1 200 m2 (42 m x 28 m) och en inre höjd på omkring 5,5 meter (med en volym på 6 500 m3) är vår service främst utformad för lokala företag och passar både för inkommande och utgående gods. Vår lagerservice är anpassad för att möta dina lagringsbehov på ett effektivt sätt.

Observera att våra lagerutrymmen inte är uppvärmda och därmed inte lämpade för särskilt temperaturkänsligt gods. Vi är redo att erbjuda dig bekväma och pålitliga lagerlösningar som passar ditt företags behov.

slide3_lager.jpg
Lagret är på ca 1200 m2 ( 42 m x 28 m)
Innerhöjd på ca 5,5 m med en volym på 6500m3

Kontakta oss

Peter Högkvist

CEO

Försäljning

Telefon: +358 400 68 21 37

Email: peter@hogkvist.fi

Toni Kero

Service

Telefon: +358 40 152 35 75

Email: toni.kero@hogkvist.fi

Kim Widjeskog

Transportplanering

Telefon: 0400 663824 

Email:  info@hogkvist.fi

Fakturering

Ab Högkvist-Transport Oy

E-faktureringsadress: 003714690620

Operatörs-ID: OKOYFIHH

OP Osuuskunta

Fakturor per E-post:

invoice@hogkvist.fi

Pappersfakturor till:

  Ab Högkvist-Trans Oy  

Ekogränd 2 / Ekokuja 2

68700 Terjärv/ Teerijärvi

Vill du jobba hos oss?

Skicka in er ansökan till:

Email: info@hogkvist.fi

Fordonspark


Våra fordon är skräddarsydda för att möta våra kunders specifika krav

Vi erbjuder en modern och flexibel fordonsflotta som täcker olika transportbehov inom landets gränser. Vår satsning på moderna fordon med fokus på säkerhet och miljö möjliggör en hög transportkvalitet och pålitliga leveranser.

Vi har specialiserade bil- och släpkombinationer som uppfyller gällande längdbestämmelser, och en del av våra fordon är skräddarsydda för att möta våra kunders specifika krav. Många fordon är utrustade med öppningsbara sidor och tak för att underlätta och effektivera lastning och lossning. Dessutom erbjuder vi mindre fordon för snabba och smidiga transporter.

Med vår varierade fordonsflotta kan vi säkerställa att vi möter dina unika transportbehov på ett effektivt och pålitligt sätt. Vi är dedikerade till att erbjuda dig en transportlösning av högsta möjliga kvalitet som är anpassad efter dina önskemål och behov.

Galleri

bottom of page